Thema: duurzaamheid in de transportsector vanuit juridisch perspectief

Leestijd: 2 minuten

30-09-2021  Het SVA-congres vindt dit jaar op donderdag 25 november plaats in het Room Mate Bruno hotel op de Kop van Zuid in Rotterdam. Het thema dit jaar is: duurzaamheid in de transportsector vanuit juridisch perspectief. Ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum van Stichting Vervoeradres wordt het congres afgesloten met een walking dinner. Belangstelling? Meld je (met korting) aan!

Het programma van deze dag omvat een keynote speech van Freek Vermeulen, cassatie advocaat in het Urgenda proces, break-outsessies, en een borrel. Tevens nodigt Stichting Vervoeradres alle deelnemers uit voor het diner ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum van SVA.

Urgenda-arrest

Recente rechtspraak (het Urgenda-arrest, de Shell-CO2-uitspraak) maakt duidelijk dat verduurzaming van de transportsector in een stroomversnelling is geraakt. De verplichting tot CO2-reductie is niet alleen een verplichting voor de staat, maar ook voor het Nederlandse bedrijfsleven. De supply chain is een keten van private ondernemingen, die onderling afspraken maken in bijvoorbeeld SLA-overeenkomsten en vervoersovereenkomsten. Ook afspraken over het bereiken van duurzaamheid zullen een plek krijgen in deze overeenkomsten. Het SVA-congres biedt je een kijkje in het hoe en wat van de juridische vastlegging van duurzaamheidsafspraken.

Aanmelden

Leden van evofenedex ontvangen 45 euro korting op de toegangsprijs van 275 euro en betalen dus 230 euro, voor de hele dag inclusief walking dinner. Meld je aan via https://www.sva.nl/sva-congres-2021 en gebruik toegangscode ‘SVA75’.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder