11-06-2015  De directie Gezond en Veilig Werken van het ministerie van SZW heeft op uitnodiging van EVO en BMWT een bezoek gebracht aan het DC van AS Watson en Philips DC Brabant in Eindhoven, beide EVO-leden.

DC van AS Watson

Het DC van AS Watson (Kruidvat en Trekpleister) is verschillende keren genomineerd voor de prijs van het Veiligste Magazijn. Onder anderen Rob Triemstra, directeur en plaatsvervangend directeur en Ad van Duijn, projectleider bij SZW kregen tijdens een rondleiding in het DC en uitleg over hoe een veiligheidsaanpak tot stand komt en wat AS Watson zij heeft gedaan om een veilig magazijn te krijgen. Het bedrijf is al enkele jaren met de veiligheidsaanpak, met goede resultaten.

Philips DC Brabant

Bij Philips DC Brabant in Eindhoven, winnaar van de prijs van het Veiligste Magazijn 2012, verzorgden Sander Berndsen, manager operations en Ralph Scholtes, general manager van het DC een rondleiding. Voor SZW was het een uitstekende gelegenheid om de praktijk te zien: door overheveling van activiteiten van DC Roosendaal naar Eindhoven was het extra druk. Het DC hanteert handvatten om het veiligheidsbesef vanuit de medewerkers zelf te laten komen. Ook deze aanpak is succesvol.