12-12-2013  De Stichting Waarschuwingsregister Logistieke Sector (WLS) intensiveert haar inspanningen om het aantal deelnemers te vergroten. Gebleken is namelijk dat niet alle bedrijven bij ‘beveiliging’ denken aan de integriteit van medewerkers, terwijl uit onderzoek blijkt dat bij tachtig procent van de ontdekte gevallen van fraude of criminaliteit in een bedrijf een eigen medewerker is betrokken.

Cocaïne

Zo werden vorige maand door de Koninklijke Marechaussee op Schiphol 15 mannen aangehouden die worden verdacht van invoer van cocaïne uit Midden- en Zuid-Amerika. Zeven van hen bleken te werken bij een bedrijf op Schiphol en hadden toegang tot de laadruimten van vliegtuigen. In de november-editie van de nieuwsbrief van WLS leest u er meer over (zie bijlage).

WLS

Het Waarschuwingsregister Logistieke Sector biedt deelnemers de mogelijkheid om snel na te gaan of een sollicitant, uitzendkracht of (personeel van) een charter eerder betrokken is geweest bij criminaliteit of fraude in een ander bedrijf binnen de sector. Bedrijven kunnen WLS ook gebruiken voor de verplichte screening in luchtvracht en AEO.