07-03-2017  In Duitsland is het gangbaar dat de prijs aan de pomp verschilt, afhankelijk van het tijdstip van de dag. Zo is prijs in de ochtend het hoogst, om gedurende de dag soms met wel 12 cent te dalen. Concurrentie is hiervan de belangrijkste oorzaak; tankstations houden elkaar scherp in de gaten en prijzen worden aangepast aan de drukte. Vooral in de ochtend is de prijs het hoogst, aangezien veel zakelijke rijders dan tanken alvorens de weg op te gaan. En aangezien zij vaak gebruik maken van een tankpas, letten zij minder op de kosten.

Aanbevelingen

Tanken in Duitsland kan dus voordelig uitpakken, wanneer er op de klok wordt gelet. Ook vervoerders die geen invloed hebben op het tijdstip wanneer zij in Duitsland tanken, kunnen er echter van profiteren. Een mobiliteitscard zoals de evofenedex-DKV tankpas biedt de mogelijkheid aan op basis van het rijgedrag aanbevelingen te doen voor de meeste geschikte locaties om onderweg bij te tanken. Buiten het tijdstip zijn namelijk ook merkkeuze, regio en dag van de week van invloed op de prijs. Ook de rij- en rusttijden van de chauffeurs zijn van belang.

Tussen vijf en zes

Eerdere analyses van DKV Euro Service wezen uit dat bedrijven jaarlijks tot wel 60.000 euro konden besparen bij een vloot van tachtig wagens. Dit was alleen al het geval als chauffeurs ervoor kozen om gaan tanken tussen tanken tussen vijf en zes uur ’s middags.

Meer informatie

evofenedex-leden kunnen gebruik maken van evofenedex-DKV-tankpas. Deze is met name geschikt voor bedrijven die te maken hebben met internationaal wegvervoer.

Meer informatie over deze DKV tankpas