Tanken tijdens de spits duurder

Steeds meer tankstations gaan over op "dynamische beprijzing"

26-09-2017 In Duitsland is het al heel gewoon: een verschillende prijs voor de brandstof afhankelijk van het tijdstip van de dag. Hier in Nederland is het nog een onbekend fenomeen, maar de verwachting is dat op korte termijn 30% van de Nederlandse tankstations dynamische prijzen hanteert. Eén van de oorzaken is de forse concurrentie die de tankstations onderling voeren, waarbij de marges op brandstof flinterdun zijn geworden.

Prijsstijging

BETA, de Belangenvereniging voor Tankstations verwacht dat de prijs tussen de 2 en 4 cent stijgt voor een liter brandstof tijdens de spits. In de daluren daalt de prijs dan weer. In de nabije toekomst bestaat de kans dat ook  de producten in de shop dynamisch geprijsd worden.

Laagste prijs garantie

Voor de leden van evofenedex is er een samenwerkingsovereenkomst met BP gesloten. Zo geeft onze brandstofpas bij BP en Texaco tankstations altijd een korting van maximaal 14 cent per liter (incl. BTW).

Besparen

In Duitsland is de literprijs in de ochtend het hoogst.  Efficiënt handelen kan dan lonen. Analyses van onze samenwerkingspartner DKV Euro Service wijzen uit dat, wanneer de chauffeurs ervoor kozen om te gaan tanken tussen vijf en zes uur ’s middags, zij jaarlijks tot wel 60.000 euro konden besparen bij een vloot van tachtig wagens. Leden die veel naar transport verrichten naar de Oosterburen kunnen gebruik maken van de DKV tankpas met aanvullende voordelen. DKV Euro Service kan ook adviseren in het samenstellen van de goedkoopste route.

Gerelateerd

Goedkoop tanken in Nederland met de brandstofpas
BETA tankstations
BNR: Let op hoe laat je tankt