Terechte zorgen over kosten aanhouden voorraad

Goed voorraadbeheer is essentieel om ondernemersrisico te beperken

05-06-2018  Hoewel de omzet in de detailhandel volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) de eerste drie maanden flink toenam, daalde ook het vertrouwen van de winkeliers fors. Ook geven zij een slechter oordeel over hun voorraadposities.

Dat beeld zien wij ook terug bij onze leden. “De kosten van het aanhouden van voorraden zijn substantieel. Meer opslagruimte en personeel stuwen het kostenplaatje van interne logistieke afhandeling bij onze leden op. De groei van de omzet zegt dan niets”, aldus onze algemeen directeur Machiel van der Kuijl. “Het totale ondernemersrisico neemt immers toe. Het slim en efficiënt organiseren van het logistiek proces is de oplossing. Goed voorraadbeheer is hier een essentieel onderdeel van. Gelukkig kunnen wij veel leden helpen om zeker 10 procent kostenreductie te behalen met een efficiënter logistiek proces en het vertrouwen daarmee te vergoten.”

Webwinkels groeien snel

Het vertrouwen daalde volgens het CBS van 14,8 naar een 2,4, waarbij een waarde boven de nul staat voor een positief vertrouwen. De omzetgroei bedroeg 2,7 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2017. Het aantal verkochte producten steeg met 2,3 procent. De omzet van webwinkels steeg het meest met maar liefst 21,7 procent.

 

Marcel
Contact

Vragen over magazijnen?

Marcel en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder