08-04-2013  Vanaf vandaag kan iedereen via directduidelijk.nl zijn logistieke kennis testen met de interactieve quiz ‘De Vrachtvraag van Vandaag’.

De quiz is ontwikkeld door Beurtvaartadres, de uitgever van belangrijke logistieke documenten zoals de vrachtbrief, etiketten en im- en exportdocumenten, en maakt deel uit van een campagne rond de vrachtbrief.

In de campagne die Beurtvaartadres samen met EVO en TLN heeft opgezet, wil Beurtvaartadres meer kennis over de vrachtbrief in het bijzonder en over logistiek in het algemeen met de markt delen.

Misverstanden

Over de vrachtbrief bestaan volgens Beurtvaartadres nog veel misverstanden. ‘Tijdens de trainingen die wij geven, horen we maar al te vaak van cursisten dat ze ‘weinig met de vrachtbrief te maken hebben’ en ‘eigenlijk niet meer doen dan een handtekeningetje zetten of een vakje aankruisen’, vertelt operationeel manager bij Beurtvaartadres Bernadette den Uijl. ‘Er wordt vaak voorbijgegaan aan de juridische implicaties die het tekenen van een vrachtbrief heeft.’

Quizvragen

Op Radio1 worden vanaf vandaag radiospotjes uitgezonden die luisteraars attenderen op de mogelijkheid hun parate logistieke kennis te testen op directduidelijk.nl. Via deze website kan iedereen die met logistiek te maken heeft zich opgeven voor de quiz.

Deelnemers krijgen drie logistieke vragen per dag. Na iedere dag krijgen ze te zien hoe zij op die vragen scoorden ten opzichte van andere deelnemers. Daarnaast kunnen deelnemers zelf vragen over logistiek insturen.