evofenedex hoopt dat achterstanden snel kunnen worden ingelopen

Leestijd: 3 minuten

10-03-2021  In lijn met het besluit van het kabinet om de coronamaatregelen iets aan te passen, gaan vanaf dinsdag 16 maart de theorie-examens voor het beroepsvervoer en cursussen ‘Alcohol’ en ‘Verantwoord rijgedrag’ weer door bij het CBR. Ook kunnen beroepschauffeurs vanaf 16 maart weer theoretische nascholing voor code 95 volgen.  

Bij het inplannen van theorie-examens voor het beroepsvervoer zijn als eerste de kandidaten aan de beurt van wie het theorie-examen niet kon doorgaan tijdens de lockdown. Hiervoor heeft het CBR tot en met mei plekken vrijgehouden. Alles kan zonder dubbele kosten worden ingehaald. Plekken voor nieuwe theorie-examens kunnen gereserveerd worden voor de periode vanaf juni.  

Veilig starten

evofenedex juicht de hervatting van de cursussen en examens toe en hoopt dat de opgelopen achterstanden op korte termijn kunnen worden ingelopen, met de extra capaciteit. Zodra het mag, zegt het CBR er klaar voor te zijn om ook op een veilige manier te starten met de theorie-examens voor de auto, motor, bromfiets en recreatievaart. Het bureau hoopt hier snel groen licht voor te krijgen, maar verwacht voor 30 maart geen verdere versoepelingen.  

Voorbereiding 

Met de lage slagingspercentages van nu, zijn er 600.000 theorie- en praktijkexamens en toetsen in te halen als gevolg van corona. Dus gaat het CBR maximaal zijn capaciteit uitbreiden en overwerken. Maar er is meer nodig. Daarom roept het CBR alle kandidaten en hun opleiders op om pas examen te doen als ze goed zijn voorbereid. Hoe minder herexamens er komen, hoe eerder er weer snel examen gedaan kan worden

Geldigheid certificaten, examenresultaten, rijbewijzen en code 95 

Certificaten, passen of examenuitslagen die vanwege de coronamaatregelen dreigen te verlopen, zijn vanuit de overheid verlengd. Ook de geldigheid van rijbewijzen en code 95 is opnieuw verlengd.  

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder