Ledenvraag | Ik hoorde dat België binnenkort tol gaat heffen. Ik rijd sporadisch in België. Kan ik voor die enkele rit een ticket kopen?

Antwoord van EVO Ledenservice

België voert inderdaad een kilometerheffing in; met ingang van 1 april 2016 moeten vrachtauto’s met een maximum toegestaan totaalgewicht van meer dan 3,5 ton betalen voor het gebruik van het Belgische (autosnel)wegennet in Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Voor de registratie en de betaling van deze heffing moet gebruik worden gemaakt van een elektronisch systeem waarvoor een ‘on board unit’ (OBU) nodig is. Er bestaat helaas geen mogelijkheid om voor een enkele rit een boeking te doen. Voor deze gelegenheden kan een zogenoemd ‘fast track account’ bij specifieke servicepunten worden aangemaakt. De aanvrager krijgt dan een OBU, die wordt opgewaardeerd aan de hand van de Euroklasse van het voertuig en het maximum toegestaan totaalgewicht voor het gemiddelde kilometertarief. Voor de OBU is een borgbedrag van 135 euro per OBU verschuldigd.

Ledenvoordeel

EVO-leden kunnen maximaal profiteren van de samenwerking met DKV op dit gebied. Tolspecialist DKV heeft meer dan 30 jaar tolervaring en maakt voor u de overgang van het Eurovignet (in België) naar de tolbox en de toekomstige tolafwikkeling zo eenvoudig mogelijk tegen een zeer scherpe service-fee.

Meer informatie over de tolbox