Tijd voor een nieuwe vervoerder, of toch niet?

Vier manieren om de juiste keuze te maken voor een nieuwe vervoerder.

09-07-2019 Na de zomer ronden veel bedrijven hun plannen voor 2020 af. De logistiek manager zal daarbij zijn blik richten op de logistieke processen. En dan komt hij gegarandeerd voor de vraag te staan: Ga ik verder met mijn huidige vervoerder(s) of wordt het tijd voor een verandering? Om bedrijven hiermee te helpen, bieden we een aantal mogelijkheden aan.

Kostenontwikkelingen

In november starten de bedrijven vaak met de onderhandelingen met hun vervoerder. Welke tarieven spreken we af voor 2020? Wat is de verwachting van de dieselprijs? Zijn de SLA’s nog up-to-date? Om de verladers goed geïnformeerd aan deze onderhandelingen te laten beginnen, publiceren wij in oktober het rapport ‘Kostenontwikkelingen in het wegvervoer’. Zo heeft de verlader direct inzicht in de prijsontwikkelingen van de diverse onderdelen van het wegtransport.

Contractscan

In langdurige relaties met vervoerders kan er na verloop van tijd een zekere laksheid ontstaan. Dan is het handig om de contracten hierop na te slaan. Mocht een bedrijf al een tijd overwegen om de samenwerking te beëindigen met de vervoerder, is een blik op de contracten zeker noodzakelijk. Leden van evofenedex kunnen gebruik maken van de gratis contractscanservice van onze ledenservice. Zo worden juridische obstakels eenvoudig opgelost.

Checklist uitbesteed vervoer

Of een bedrijf nu gebruik blijft maken van de diensten van de huidige vervoerder(s), of dat het toch overstapt, controleer of de vervoerder aan alle eisen voldoet die er vanuit het bedrijf worden gesteld. Wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van onderaannemers? Wordt het personeel voldoende betaald? Met onze ‘Checklist uitbesteed vervoer’ bieden wij een duidelijk overzicht van punten waar op gelet moet worden bij het uitbesteden van vervoer. 


Tenderen

Als een bedrijf toch overstapt naar een nieuwe vervoerder, dan is tendering een van de methodieken om de beste prijs-kwaliteitverhouding van de logistiek dienstverleners te krijgen. Bedrijven die willen weten hoe ze een dergelijk traject het beste kunnen aanpakken, kunnen gebruik maken van onze ‘Masterclass inkopen van transport’ of van onze advisering om een tendertraject op te starten