Tijdelijk gedoogbesluit

Leestijd 1 minuut

05-01-2021  De venstertijden in een aantal winkelstraten in Leiden zijn tijdelijk verruimd. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden heeft besloten tijdelijk het laden en lossen in de Haarlemmerstraat op maandag tot en met zaterdag tussen 11.00 en 13.00 uur en in de Breestraat te allen tijde te gedogen. 

Nu de meeste winkels in deze straten zijn gesloten vanwege de coronamaatregelen, bezorgen de winkels hun producten bij de klant. Met dit gedoogbesluit hebben de winkels meer tijd om bevoorraad te worden en bestellingen van klanten aan bezorgdiensten mee te geven.

Sluipverkeer

Tegen sluipverkeer wordt nog wel opgetreden. Omdat vanwege de coronamaatregelen veel winkels en horeca in deze straten gesloten zijn en het aantal bezoekers in de straten fors is afgenomen, verwacht het college geen verkeersproblemen of onveilige situaties naar aanleiding van dit tijdelijk gedoogbesluit. Deze nieuwe situatie wordt gedoogd tot hiertoe geen aanleiding meer is. We raden aan de website van de gemeente goed in de gaten te houden.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder