Tips van sprekers Mens&werk in de logistiek 2020

Download het onderzoeksrapport met 10 aanbevelingen

Op 29 oktober vond de eerste online editie van het hr-evenement Mens&werk in de logistiek plaats. Op deze dag lanceerden we de tweede editie van het trendonderzoek ‘HRM-trends in de handel en logistiek’ en kregen deelnemers tips en tricks om aan de slag te gaan met strategisch personeelsbeleid.

Tijdens Mens&werk in de logistiek 2020 kregen deelnemers achtergrondinformatie en tips van keynotesprekers Ben Rogmans (directeur Arbeidsmarktkansen.nl) en Jurriën Koops (directeur Algemene Bond Uitzendondernemingen) over de dynamiek op de logistieke arbeidsmarkt. Ook gaven workshopleiders in interactieve sessies handvatten om betrokken medewerkers te creëren, in te spelen op veranderingen in het arbeidsrecht, nieuwe medewerkers te werven, loopbaanontwikkeling effectief in te zetten en om te gaan met een groeiend personeelsbestand. Lees hieronder de tips van de sprekers.

Ben Rogmans (directeur Arbeidsmarktkansen.nl)

“Bedenk goed welke functies de aankomende 5 jaar binnen jouw organisatie gaan groeien en welke gaan krimpen. En wat wordt de personeelsbehoefte van jouw medewerkers? Wat wordt anders, meer of minder als we kijken naar taken en functies? Bepaal wat deze veranderingen gaan betekenen voor je personeelsbeleid en maak hier een gedegen plan voor.”

Jurriën Koops (Algemene Bond Uitzendondernemingen)

“Wendbaarheid is en blijft cruciaal voor bedrijven. Zeker voor de aankomende jaren waarin de gevolgen van de coronacrisis voelbaar zullen blijven. Flexibel werk blijft belangrijk, maar maak deze keuze op basis van de waarde van de kwaliteit van het werk en niet op basis van de prijs van het werk. We zien veel dat de kosten nog te vaak doorslaggevend zijn. Dat is niet houdbaar, zeker nu mensen schaarser worden dan ooit.”

Han Mesters (sector banker Zakelijke Dienstverlening ABN Amro)

“De contractvorm van arbeid wordt steeds minder belangrijk. Kijk juist eerder naar hoe je beschikking kunt krijgen over bepaalde competenties van mensen. Dit maakt je als organisatie flexibeler, wendbaarder en beter in staat om doorstroom te faciliteren. Ga denken in competenties.”

Steven Lak (voorzitter evofenedex)

“Flexwerk is niet slecht. In de logistiek heb je, vanwege piekperiodes en de wisseling van seizoenen, altijd te maken met flexmedewerkers. En die mensen moet je koesteren. Je hebt ze namelijk nodig. Neem ze gelijkwaardig mee in je personeelsorganisatie en denk goed na over hoe je flexwerk organiseert.”

Marinke Roebersen (jurist arbeidsrecht evofenedex) en Anneke Nijk – (advocaat Lexence)

“Let op: in veel situaties dat een werknemer door corona niet kan werken, zoals thuisquarantaine bij besmetting van een huisgenoot, ben je als werkgever verplicht het loon door te betalen. Dit is alleen anders als het niet kunnen werken echt voor rekening van de werknemer komt. Dat kan het geval zijn als een werknemer bewust naar een vakantieadres afreist waar een negatief reisadvies voor geldt.”

Saskia du Bois-Schütz en Yves du Bois (oprichters en eigenaren matchmaker PepFlo)

“Kijk bij het aannemen van nieuwe medewerkers éérst naar de persoon. Of het nu medewerkers, studenten, senioren of mensen via het UWV zijn. Past hij of zij bij de organisatie en binnen het team? Zo niet, dan zal het nooit een duurzame match worden. Zo wel, dan volgt de taak- en rolinvulling vanzelf.”

Rineke van Dorp (hr-manager Stella Fietsen)

“Automatiseer wat mogelijk is, ken je doelgroep goed en weet wat je medewerkers in beweging brengt. Een extra tip: leer van andere hr-professionals. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in de keuken bij een andere (externe) hr-afdeling.”

Ester Leibbrand (oprichter en mede-eigenaar van SAM&, bureau voor loopbaanmanagement

“Je zult moeten investeren in de pluspunten van de logistiek en de werkzaamheden op een eerlijke en aantrekkelijke manier moeten beschrijven: het is dynamisch, divers, er zijn goede doorgroeimogelijkheden, en er wordt veel aan opleiden gedaan. Dit maakt dat mensen die het vak nog niet kennen, snappen wat er van ze wordt gevraagd, en wat die ontwikkelmogelijkheden dan zijn.”

Aleid Haenen (coo en cofounder YourConnector) en Myrthe Bastings (consultant YourConnector)

“Verdiep je in de doelgroep, wie zijn dat en wat vinden zij belangrijk? Kruip in het hoofd van de mensen, laat aannames los en kom samen tot creatieve oplossingen.”

Ben jij op zoek naar nog meer tips voor strategisch personeelsbeleid?

Download dan het nieuwe hr-trendrapport zodat je weet wat er speelt op de logistieke arbeidsmarkt en hierop kunt inspelen. Het rapport bevat 10 aanbevelingen die jou op weg helpen.

Marinke
Contact

Vragen over de arbeidsmarkt?

Marinke en de andere juristen helpen je graag verder