29-05-2017  Als er in een organisatie werknemers zijn die meedoen aan de ramadan, is het verstandig daar rekening mee te houden. Het langdurig vasten kan namelijk gevolgen hebben voor hun functioneren en veiligheid.

Gezondheid

Het is inmiddels bewezen dat de ramadan geen negatief effect heeft op de gezondheid. Echter, tijdens de ramadan verandert wél het slaap- en eetpatroon van de deelnemers. De ramadan schrijft voor dat er slechts tussen zonsondergang en zonsopgang gegeten en gedronken mag worden. Wat erin resulteert dat er om ongeveer drie uur in de ochtend wordt opgestaan om te ontbijten, in de wetenschap dat het laatste avondgebed om half twaalf ’s avonds is. Pas daarna wordt het bed opgezocht.

Gebrek aan energie

De ramadan verstoort dus het eet- & slaappatroon van de vastende werknemer. De tijd tussen zonsopkomst en zonsondergang is lang. Dit resulteert vaak in slaperigheid, gebrek aan energie en vermoeidheid. Ook humeurigheid en stemmingswisselingen kunnen het gevolg zijn, wat bij de niet-vastende collega’s weer tot onbegrip kan leiden. 

Verstandig

Werknemers zullen geneigd zijn hun lunchpauzes over te slaan, maar dat kan in het kader van de Arbeidstijdenwet problemen opleveren. De werkgever is niet verplicht om rekening te houden met de ramadan. Toch is het verstandig om dat wel te doen.

Daniëlle Gevers Deynoot, magazijnexpert van evofenedex, geeft tips voor een veilige werkvloer, óók tijdens de ramadan.