Tirol legt vrachtverkeer extra rijverbod op

Het rijverbod geldt op zaterdagen tussen 5 januari en 9 maart

19-12-2018  De Oostenrijkse deelstaat Tirol heeft bekend gemaakt dat het voor de periode van 5 januari tot 9 maart een aanvullend rijverbod instelt voor transit-vrachtverkeer vanaf 7,5 ton. Dit rijverbod geldt op de zaterdagen gedurende deze periode vanaf 07.00 uur tot 15.00 uur.

Voor Tirol is het vakantieverkeer naar de pistes reden om het vrachtverkeer een aanvullende belemmering op te leggen bovenop het al geldende rijverbod op zaterdag vanaf 15.00 uur tot zondag 22.00 uur en het nachtelijk rijverbod. Dit jaar is de verwachting dat er 2,4 miljoen vrachtauto’s in transit door Tirol rijden. Door deze aanvullende beperking is het tijdsraam waarin het verkeer van deze belangrijke noord-zuid corridor gebruik kan maken nog kleiner geworden.

Rijverbodenkalender

Voor meer informatie over rijverboden hebben wij de rijverbodenkalender beschikbaar. Daarnaast is in onze landeninformatie te vinden in welke periodes er een rijverbod van kracht is. Natuurlijk staat ook onze ledenservice paraat voor vragen over dit onderwerp.

Onze ledenadviseur Peter
Contact

Vragen over landeninformatie?

Peter en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder