23-01-2017  Op zoek naar vers Supply Chain Talent kan het lastig zijn om dat soort mensen te vinden en/of te selecteren. Dat maakt een bezoek aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) extra interessant. Op 4 februari krijgen bezoekers daar de mogelijkheid om de driehonderd geselecteerde toptalenten van de Benelux live in actie te zien met debusiness-simulaties The Fresh Connection en The Cool Connection.

Leren door te doen

The Fresh Connection en The Cool Connection zijn world class business simulaties op het gebied van SCM. Leren door het écht te doen. Meer dan vierhonderd universiteiten wereldwijd gebruiken deze simulatie al bij het opleiden van hun studenten. In de Benelux worden ze zelfs al bij meer dan negntig procent van de opleidingen in SCM gebruikt, met meer dan drieduizend jaarlijks deelnemende studenten.

Assessment

En deze simulaties zijn ook bij uitstek geschikt als assessment-instrument. Kan ik de geleerde theorie in praktijk brengen? Hoe functioneer ik in een team? Heb ik leiderschapskwaliteiten? Kan ik de juiste analyses maken en overtuigend brengen? Durf ik de kritische vragen te stellen? Allemaal eigenschappen die bij het managen van de virtuele organisatie aan de orde komen. Eigenschappen waarnaar iedereen op zoek is; en die  zichtbaar worden gedurende de gamerondes.

Benelux finale

Vanaf afgelopen zomer zijn alle deelnemende studenten in de Benelux beoordeeld op hun prestaties. En de beste twintig procent presterende teams zijn uitgenodigd voor een finaledag. Op 4 februari worden circa driehonderd toptalenten van meer dan tien verschillende Hogescholen en Universiteiten verwacht.  Gedurende deze dag worden ze met hun team uitgedaagd met drie nieuwe rondes van beslissingen. Voor deze finaledag wordt een beperkt aantal bedrijven uitgenodigd. Bedrijven die op zoek zijn naar vers talent. Deze bedrijven kunnen de teams live in actie zien en de talenten beoordelen op hun daden. Daarnaast zal het mogelijk zijn tussen de rondes door nader kennis te maken met de diverse talenten. En ook is er natuurlijk ruimte voor het presenteren en profileren van uw bedrijf.

Deelnemende Hogescholen en Universiteiten

 • RSM
 • Hogeschool Utrecht
 • Fontys
 • Rijksuniversiteit Groningen
 • VU Brussel
 • Hanze Hogeschool
 • Windesheim
 • NHTV
 • TU Twente
 • Hogeschool Gent
 • HAN

Programma

8:30      ontvangst en plenaire aftrap
9:30      ronde 1 The Fresh Connection/The Cool Connection
11:00    de perfecte match, korte presentaties
11:45    introductie van/door de aanwezige bedrijven
12:30    netwerken en lunch
13:30    ronde 2 The Fresh Connection/The Cool Connection 
14:30    networken en workshops
15:30    ronde 3 The Fresh Connection/The Cool Connection
16:30    netwerkborrel
17:30    award ceremonie