22-05-2017  evofenedex heeft aan ondernemers gevraagd die de petitie tegen de verplichte tachograaf in bestelauto’s hebben getekend, ‘nee’ te toeteren in een protest van één minuut op het Plein in Den Haag op 30 mei. Helaas heeft de politie uiteindelijk geen toestemming gegeven voor een protest bestaande uit meerdere bestelauto's op het Plein. Desalniettemin zal evofenedex aanwezig zijn met een ludiek protest.

Petitie

Meer dan 1500 leden van evofenedex tekenden de petitie tegen de verplichte tachograaf. “Deze stem moet luid en duidelijk klinken voor politiek Den Haag”, stelt Joost Sitskoorn van evofenedex. ‘Daarom geven wij op dinsdag 30 mei om 10.00 uur een toeterprotest van één minuut.’

Onzin

Omdat de Europese Commissie aan vervoersplannen voor de komende jaren werkt, grijpen enkele partijen in Brussel dit aan om de tachograafregistratie voor alle bestelauto’s te verplichten. “Ruim de helft van de 820.000 bestelauto’s in Nederland is echter actief in de service-industrie. Deze ondernemers rijden jaarlijks gemiddeld minder dan 18.000 kilometer. evofenedex vindt het daarom absurd dat bijvoorbeeld schilders, bakkers of elektriciens, mogelijk verplicht worden hun rij- en rusttijden moeten registreren”, aldus Sitskoorn.

De petitie die evofenedex startte, wordt overhandigd aan de vaste commissie Infrastructuur en Milieu van de Tweede Kamer.