Toevoer van alle soorten goederen bij Big Bazar

“De supply chain kan niet solo optreden, het is de verbindende factor”

‘What’s in a name?’ zeggen de Engelsen. Dat mag zo zijn, maar Supply Chain Management (scm) klinkt voor de gemiddelde ondernemer toch anders dan ketensamenwerking. In een nieuwe ketenreeks wordt nader ingegaan op het begrip scm en op het belang ervan voor ondernemers. In deze aflevering Elida Mehmedbegovic van retailketen Big Bazar.

Hoe leg jij de buurman uit wat voor werk je doet?

“Mensen kijken er soms van op als je zegt dat je manager supply chain bent. ‘Wat doe je dan precies’ vragen ze vaak. Ik leg dan uit dat ik, samen met mijn team, de toevoer van alle soorten goederen manage. Zodra goederen ergens in de keten bewegen, of dat nou bij de leverancier is of in de winkel als de klant iets koopt, dan komt de hele keten in beweging en zorgen wij ervoor dat alle goederen op het juiste moment tegen zo laag mogelijke kosten op de juiste plaats terechtkomen.”

Van welk logistiek probleem lig jij wakker?

“Big Bazar is een aantal maanden terug een samenwerking aangegaan met een nieuwe logistiek dienstverlener. Dat gaat niet zonder slag of stoot en het duurt echt een tijdje voordat alles weer op zijn pootjes terecht is gekomen en de processen weer vlot verlopen. Logistiek is het kloppende hart van een retailorganisatie, zodra er ergens een kink in de kabel komt voel je dat door je hele keten heen. Je moet elkaar in de keten zien te begrijpen en gezamenlijke doelen stellen. Openheid, proactief handelen, snelheid en open staan voor verbeteringen is daarin erg belangrijk.”

Wat maakt het werken in de logistiek zo uitdagend?

“Geen dag is voor mij hetzelfde. Iedere dag sta je wel voor een uitdaging waar je simpelweg niet voor weg kan lopen. Je móet het zien op te lossen. Het mooie van logistiek is ook de binding die je met mensen om je heen krijgt. De keten is net zo sterk als het oplossingsvermogen van en de samenwerking met de mensen om je heen.”

Bij welk logistiek probleem zou evofenedex kunnen helpen?

“Ik denk dat je ook problemen kunt verhelpen door het delen van kennis en informatie met elkaar. In de supply chain en logistiek komt het vaak neer op best practices. Ik denk dat een organisatie als evofenedex over een breed netwerk beschikt en professionals met elkaar kan verbinden, waardoor kennis gedeeld kan worden.”

Welk onderdeel binnen de logistieke keten heb jij recent verbeterd?

“Supply chain binnen retail begint allereerst bij de verbinding en aansluiting binnen de organisatie zelf. Aangezien de supplychain-structuur bij Big Bazar relatief nieuw is, was stap één het verkennen van de organisatie. Stap twee was de samenwerking opzoeken met category management, finance en het bedrijfsbureau. Dat zorgt ervoor dat we samen één doel hebben om na te streven en goed op de hoogte zijn van alle commerciële activiteiten. De supply chain kan hier niet solo optreden, het is de verbindende factor binnen de organisatie.”

Elida Mehmedbegovic, manager supply chain bij retailketen Big Bazar. “Iedere dag sta je wel voor een uitdaging waar je simpelweg niet voor weg kan lopen.”
Elida Mehmedbegovic, manager supply chain bij retailketen Big Bazar. “Iedere dag sta je wel voor een uitdaging waar je simpelweg niet voor weg kan lopen.”

 

Onze ledenadviseur Nanne
Contact

Vragen over supply chain management?

Nanne en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder