Webtool geeft inzicht in overstap naar elektrisch vervoer

Leestijd: 1 minuut

30-09-2020  Je overweegt als ondernemer om te investeren in elektrische voertuigen. Maar hoe past dit in je businessmodel? Op welke kosten moet je rekenen? Moet je je planning aanpassen? Om je op deze en andere vragen antwoord te geven, is de Online Simulator Elektrisch Rijden ontwikkeld.

Met de nieuwe en praktische webtool Online Simulator Elektrisch Rijden krijg je als ondernemer snel en eenvoudig inzicht in wat elektrisch rijden betekent voor je bedrijfsbeleid, zowel financieel als organisatorisch.

Betekenis voor businessmodel

Op basis van door jou ingevoerde gegevens, zoals het type voertuig, de lengte van de route en het aantal stops, berekent de webtool onder andere het benodigde type accu, de operationele kosten, de benodigde laadtijd en het type laadpaal. Kortom, een handig hulpmiddel voor ondernemers die overwegen te gaan investeren in zero-emissievoertuigen maar eerst meer inzicht willen in wat dit betekent voor hun businessmodel.

Eerste inzicht in overstap naar elektrisch vervoer

De Online Simulator Elektrisch Rijden is specifiek bedoeld voor ondernemers die nog weinig tot geen ervaring hebben met elektrisch rijden. Op basis van de simulator krijg je inzicht in de gevolgen van elektrisch rijden op basis van je huidige logistieke operatie. Dit geeft een eerste indruk van hoe je als ondernemer de overstap naar elektrisch vervoer kunt maken. 

Proef tot eind van dit jaar

De Online Simulator Elektrisch Rijden is vooralsnog beschikbaar tot 1 januari 2021. Eind 2020 wordt geëvalueerd of deze webtool in zijn huidige vorm beschikbaar blijft. Hierbij is de mening van de gebruikers van deze webtool van belang. Vragen en opmerkingen kun je melden bij ledenservice@evofenedex.nl.

Initiatiefnemers

De Online Simulator Elektrisch Rijden is ontwikkeld door Districon, in opdracht van TLN en evofenedex en met steun van de Topsector Logistiek.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder