16-02-2016  Het is een drietal weken na de kick-off van Topcoaches voor Toptalent in Zoetermeer. Studenten, bedrijven en hogescholen zitten in de eerste weken van het afstudeeronderzoek. Iedere twee weken vertellen studenten in deze blog over hun ervaringen met het onderzoek en het bedrijf. Voor de eerste editie is het de beurt aan Johannes Veldt (25).

Toptalent

Johannes Veldt (25), student aan de NHTV in Breda, begint officieel pas over twee weken bij Chemiebedrijf Chemours B.V. in Dordrecht. 'Ik moet eerst nog een aantal examens afleggen, daarna kan het afstuderen beginnen. Het onderzoek is een mooie onderbreking tussen al het blokken door. Ik kan niet wachten om te beginnen', aldus Johannes. EVO-lid Chemours B.V. staat ook te popelen om aan de slag te gaan met het onderzoek. Het afstudeeronderzoek staat in het teken van kostenbesparing. Het 25-jarige toptalent gaat tijdens zijn afstuderen onderzoek doen naar de manier waarop het chemiebedrijf een ongebruikt deel van het eigen terrein efficiënt kan benutten voor de opslag van zijn producten. Hierbij gaat hij op zoek naar geschikte partijen die willen investeren in dit project.

Efficiëntie

Ondanks dat de logistieke topper nog niet officieel is begonnen bij zijn afstudeerbedrijf, voelt het al vertrouwd en heeft hij zich al goed voorbereid. 'Ik heb al verschillende vergaderingen bijgewoond. Het is een bedrijf dat graag wil groeien. Sommige werknemers zitten er al 25 jaar en proberen nog steeds manieren te vinden om efficiënter en kostenbesparender te werken. Wat dat betreft past mijn onderzoek goed in de visie van het bedrijf' zegt Johannes. Verder vertelt hij dat Chemours B.V. veel waarde hecht aan het onderzoek. Hierdoor is hij ervan overtuigd dat het bedrijf zijn uiteindelijke advies, indien goed uitgevoerd, ook tot implementatie zal brengen.

Win-win

'Dat is uiteindelijk ook de reden waarom ik heb besloten om aan TvT mee te doen. Bedrijven die deelnemen aan dit programma verwachten een gemotiveerde en getalenteerde student voor hun onderzoek. Anderzijds ben ik op zoek naar een bedrijf dat mij kan helpen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Dit is een win-win-situatie voor beide partijen. Aan mij de taak om de verwachtingen waar te maken' besluit de gemotiveerde vierdejaars student.

EVO en TLN zijn Topcoaches voor Toptalent in 2007 gestart om de kloof tussen theorie en praktijk verder te verkleinen. Door de samenwerking van bedrijven, hogescholen, TLN en EVO worden studenten nog beter voorbereid op de arbeidsmarkt en wordt logistiek, nu en in de toekomst, naar een hoger niveau getild.