15-03-2016  In vijf maanden een analyse maken van het warehousemanagementsysteem (WMS) om vervolgens een advies uit te brengen over de implementatie van het nieuwe WMS binnen DSV Solutions Venray. Dat is het onderzoek waar Eline anderhalve maand geleden mee begonnen is. Binnen een paar weken had de studente van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen haar plan van aanpak al af en was zij bezig met het in kaart brengen van de huidige situatie binnen DSV Solutions.

Een vliegende start, misschien wel iets te vliegend. “Ik heb mijn plan van aanpak vrij snel geschreven omdat ik gewoon heel graag wilde beginnen met mijn onderzoek, misschien wel iets te graag. Op advies van mijn docent en bedrijfsbegeleiders ben ik weer terug gegaan naar het begin: het plan van aanpak. Dit vormt namelijk de basis van mijn onderzoek en biedt een goede houvast”, erkent Eline.

Literatuuronderzoek

Momenteel is ze bezig met het literatuuronderzoek. Vooral kennis vergaren op het gebied van IT-systemen staat hoog op het prioriteitenlijstje. “De wereld van de IT is nieuw voor mij. Om een goed advies te kunnen uitbrengen is het essentieel dat ik hier voldoende kennis over heb. Vanuit daar ga ik de huidige situatie analyseren en probeer ik risico’s en knelpunten te signaleren. Uiteindelijk zal ik een advies uitbrengen over hoe DSV Solutions zijn nieuwe WMS het beste kan implementeren in Venray”, klinkt het vastberaden uit de mond van het toptalent.

Studievereniging Adeo

Naast haar studie is Eline ook bestuurslid van studievereniging Adeo. “Eén van de leukste ervaringen die tot nu toe heb meegemaakt, is het organiseren van een introductie voor 650 studenten. Dit jaar staat dit weer op de planning en ik hoop dat het één groot feest wordt”, blikt de studente vooruit. Ook organiseert de studievereniging een stagemarkt op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. “We zijn nu druk bezig met de voorbereidingen. Uit eigen ervaring is het moeilijk om tijdens je studie een geschikte stage te vinden bij een bedrijf dat goed bij je past. Tijdens deze stagemarkt kunnen bedrijven zich presenteren aan toekomstige professionals die op zoek zijn naar een interessante stageplaats.”

Binnen de lijntjes kleuren

Over de komende maanden maakt Eline zich geen zorgen. “Het is een zeer uitdagend onderzoek omdat het van invloed is op de gehele organisatie. Gelukkig werk ik met een fijn team van collega's die mij graag willen helpen als dat nodig is. Ik moet er wel voor zorgen dat ik niet te veel aspecten bij mijn onderzoek betrek en goed binnen de scope van mijn onderzoek blijf. Anders is het onderzoek over een jaar nog niet afgerond”, besluit de enthousiaste studente met een brede glimlach.

Meer weten over Topcoaches voor Toptalent of als bedrijf, student of hogeschool deelnemen aan de jubileumeditie in 2017? Bekijk dan de speciale pagina van dit logistieke afstudeerprogramma. EVO en TLN zijn Topcoaches voor Toptalent in 2007 gestart om de kloof tussen theorie en praktijk verder te verkleinen. Door de samenwerking van bedrijven, hogescholen, TLN en EVO worden studenten nog beter voorbereid op de arbeidsmarkt en wordt logistiek, nu en in de toekomst, naar een hoger niveau getild.