29-03-2016  De Topsector Logistiek houdt op 22 april het congres ‘Big Data Small World’ in de Amsterdam Arena. EVO is medeorganisator en houdt dan de sessie ‘datasharing voor efficiënter goederenvervoer’.

Het gebruiken en combineren van data wordt steeds belangrijker voor bedrijven. Ook in de logistiek biedt het slim koppelen van data kansen voor efficiëntere bedrijfsvoering en nieuwe businessmodellen. Voor het congres ‘Big Data Small World’ is een uitdagend programma samengesteld met keynotes van futuroloog Sander Duivestein, Erik van Heck van de Erasmus Universiteit en David de Santiago van Amazon. Sander Duivestein gaat daarbij in op blockchain, big data en privacy, Erik van Heck vertaalt die ontwikkelingen naar de logistiek en David de Santiago vertelt hoe Amazon er in de praktijk mee omgaat. Aan het einde van de dag zal Hyperloop Delft de uitsmijter verzorgen. Ook is er een Experienceplein en een Disruptive Dome. 

Het programma is onderverdeeld in vijf tracks ofwel ‘routes’, waaruit deelnemers een keuze kunnen maken. Deelname is gratis voor EVO-leden, het congres duurt van 9 tot 17.30 en meer informatie is te vinden op de website.

Meteen aanmelden kan ook

EVO-sessie

EVO organiseert tijdens het Topsector-congres een break-outsessie over datasharing voor efficiënter goederenvervoer. Daar komen nieuwe ontwikkelingen in de logistiek aan de orde, zoals het real-time kunnen delen van data en de enorme voordelen die dat biedt.

Meer over de EVO-sessie