30-06-2014  Studenten van verschillende hogescholen hielpen dit jaar in het kader van het programma Topcoaches voor Toptalent bedrijven met het optimaliseren van logistieke processen. Bij gerenommeerde vervoerende en verladende bedrijven werkten zij onder meer aan projecten om voorraden te optimaliseren, speciale transportkosten terug te dringen en voertuigen zuiniger te laten rijden.

Afstudeerstage

De door EVO geselecteerde talentvolle studenten voerden de projecten uit in het kader van hun afstudeerstage. Samen met hun hogeschool en het bedrijf waar zij aan werden gekoppeld stelden zij een opdracht op die zowel voldeed aan de eisen die de school hier aan stelt, als aan de eisen van het bedrijf.

Topcoaches

Gedurende het programma kregen de studenten niet alleen begeleiding vanuit EVO en hun hogescholen, maar kregen zij ook aandacht van topcoaches werkzaam bij de deelnemende bedrijven. Daarnaast konden de studenten veel van elkaar leren tijdens intervisiebijeenkomsten die werden georganiseerd bij de verschillende deelnemende bedrijven en konden zij naar aanleiding van de uitslag van een competentietest zichzelf als professional ontwikkelen.

Kloof

Topcoaches voor Toptalent is ontwikkeld om de kenniskloof tussen opleiding en bedrijfsleven te verkleinen. Het initiatief Topcoaches voor Toptalent is een samenwerking van EVO en TLN met hogescholen door heel Nederland en wordt ondersteund door het Kennisakkoord Logistiek.

Deelnemers

De zevende editie van Topcoaches voor Toptalent werd afgelopen week officieel afgesloten met de uitreiking van de getuigschriften aan de studenten. De uitreiking vond plaats bij deelnemer Aviko. Naast Aviko draaiden Technische Unie, Wim Bosman, Stiho, Rotra Doesburg, Sealed Air, GLS, Scania, Akzo Nobel en A.S. Watson Health & Beauty dit jaar mee in het afstudeerprogramma. Lees meer over deze zevende editie van Topcoaches voor Toptalent in EVO Logistiek 4.