12-04-2016  De afstudeerders van het EVO/TLN-programma Topcoaches voor Toptalent hebben op donderdag 24 maart een bezoek gebracht aan DHL Supply Chain in Beringe.

Het doel van de dag was om meer te weten te komen over de service en diensten die DHL levert op het gebied van logistiek. Het betrof een presentatie over de logistieke diensten en een rondleiding over de campus Beringe. De ambitieuze vierdejaars studenten van het unieke coaching programma ‘Topcoaches voor Toptalent’ kregen met het bezoek meer inzicht in de processen die logistiek dienstverlener DHL verzorgt voor internationale bedrijven. Het bedrijfsbezoek werd georganiseerd door TvT deelnemer Dimitri Kamperveen van de Hogeschool van Amsterdam.

Vanaf zijn campus in Beringe verzorgt DHL Supply Chain de opslag, de replenishment, de internationale distributie, value added services, reparatie en retourstromen voor diverse opdrachtgevers, waaronder Nikon. In totaal beschikt DHL Supply Chain in Beringe hiervoor over vier verschillende warehouses met een gezamenlijk vloeroppervlakte van ruim 112.750 m2, wat overeenkomt met vijftien voetbalvelden.

Voorafgaand van de rondleiding werd een presentatie gegeven door Customer Service Manager Koen Kurvers, die uitgebreid vertelde over de service en diensten die DHL Supply Chain verzorgt voor zijn klanten. Vervolgens leidde Kurvers het gezelschap rond over de campus en mochten de Toptalenten smullen van de geoptimaliseerde logistieke processen.
Na een lange dag waren de TvT-deelnemers een stuk wijzer; ze hebben met eigen ogen kunnen zien wat voor mechanisaties, in combinatie met grote volumes, er mogelijk zijn op grootschalig niveau.