17-02-2012  Michelle Verberne is gisteren uitgeroepen tot winnares van de Nederlandse Scriptieprijs Logistiek 2012. Met een vlotte presentatie op de finaledag op Landgoed Nyenrode en een uitstekende scriptie overtuigde ze de jury en versloeg zij zes andere finalisten.

Verberne beschrijft in haar bachelorscriptie een verbeterd (transport)-planningsproces en de requirements voor een nieuw ritplanningspakket voor C1000.

Binnen C1000 is er een vijfjarenplan opgezet om de ICT infrastructuur voor transport te verbeteren. De eerste stap was het vervangen van het huidige (transport)ritplanningspakket.

Het nieuwe planningsproces is ontwikkeld aan de hand van de beperkingen uit het huidige proces, de business requirements, en de interne en externe invloeden.

Het nieuwe planningsproces zorgt onder andere voor real-time informatie om mee te plannen door een koppeling met de boordcomputer en betere communicatie naar interne afdelingen en leveranciers. In het nieuwe proces speelt het nieuwe ritplanningssysteem een ondersteunende en aansturende rol.

Human Factor

De jury was erg blij dat Verberne als enige kandidaat de Human Factor had meegenomen in haar plan; wat betekent het nieuwe rittensysteem voor de medewerkers?

Michelle , die aan de hogeschool Arnhem Nijmegen Food & Business heeft gestudeerd, besloot om de businesskant van de opleiding in te vullen met logistiek. Een verassende keuze binnen deze opleiding.

‘De logistieke sector beweegt, is visueel en kan altijd verbeterd worden. Een interessante sector die mijn belangstelling heeft getrokken. Maar logistiek vind ik alleen leuk in de voedingsmiddelenbranche, want voeding is en blijft mijn passie.’

Toptalent

Michelle Verberne heeft afgelopen jaar meegelopen in het Topcoaches voor Toptalent programma van EVO en was gekoppeld aan een topcoach van C1000.

Bijzonder talentvolle studenten worden tijdens dit intensieve traject klaargestoomd voor een logistieke topfunctie. Het coachingsprogramma is opgezet om de kenniskloof tussen opleiding en bedrijfsleven te verkleinen.