29-03-2016  Woensdag 16 maart hebben de deelnemers aan het EVO-programma Topcoaches voorToptalenten een bezoek gebracht aan het Europees Parlement in Brussel.

In de Belgische hoofdstad kregen zij een uitgebreide presentatie ‘Welkom in Europa’ en werden ze daarna rondgeleid door D66 Europarlementariër Matthijs van Miltenburg. Die ging uitgebreid in op zijn werkzaamheden als Europarlementariër en zijn voor de sector belangrijke rol in de transportcommissie “voor een sterk Nederland is een sterk Europa nodig”.

Gezamenlijke belangen

Aansluitend stonden een bezoek aan het Huis van de Nederlandse Provinciën op het programma, terwijl in het TLN kantoor een korte presentatie werd gegeven. Onder leiding van Myriam Jans gingen de studenten daarna aan de slag gegaan met een casus rond drones, met als doel de studenten zelf te laten ervaren hoe het hele proces rond wetgeving en lobby in zijn werk gaat. Samenwerken staat centraal in de lobby, iedereen heeft eigen belangen maar samen kun je verder komen.

Door het bezoek aan Brussel kregen de studenten meer inzicht in het proces rond de totstandkoming van (Europese) wetgeving, de belangrijke logistieke dossiers die momenteel spelen en de rol die EVO en TLN spelen in dit proces.

Enkele ervaringen van de toptalenten;

“Ik vond het erg leuk om te zien wat er in Brussel gebeurt, zeker omdat we daar via onze studie niet veel over meekrijgen terwijl het toch belangrijk is. Je kan het wel verteld krijgen maar zo'n Europees parlement met eigen ogen zien en in contact komen met mensen die het wereldje daarbinnen goed kennen maakt veel meer indruk,” zei Fontys-studente Mieke Steenbrink na afloop.

Komende weken bezoeken de toptalenten DHL/Nikon in Beringe en de Hema in Utrecht. Daarnaast verzorgt EVO-professor Jack van der Veen een SCM workshop voor de coaches en studenten van deze negende editie van Topcoaches voor Toptalent.