23-03-2017 Toyota Industries Corporation (TICO) heeft bekend gemaakt Vanderlande over te nemen van NPM Capital. De investeringsmaatschappij, onderdeel van SHV Holdings, was sinds 1988 aandeelhouder.

Toyota is mondiuaal marktleider in de productie van intern-transportmiddelen. Vanderlande is wereldmarktleider in efficiënte logistieke procesautomatisering op luchthavens en leverancier van automatische sorteer-, opslag- en orderverzamelsystemen voor pakketdiensten en distributiecentra. TICO wil Vanderlande als zelfstandige entiteit van TICO en onder de bestaande naam en huisstijl laten opereren.

Overnames

De overname van Vanderlande volgt uit de ambitie van TICO om haar positie in de geautomatiseerde material handling markt te versterken. Dit sluit ook aan bij de recent aangekondigde overname van Bastian Solutions LLC in Noord-Amerika. De overname is verder in lijn met recente ontwikkelingen in de wereld van magazijntechniek, waarbij de grote Duitse ondernemingen Jungheinrich en Kion (Egemin, Linde,m Still) magazijnautomatiseerders overnemen.

Goedkeuring

Zowel de Raad van Commissarissen, de Raad van Bestuur als de Ondernemingsraad van Vanderlande hebben ingestemd en hun goedkeuring verleend aan de transactie. Beide ondernemingen hopen de overname in het tweede kwartaal af te kunnen ronden. De voorgenomen overname is voorgelegd aan de mededingingsautoriteiten.