19-08-2014  De transportprijzen in het Europese wegvervoer zijn in het tweede kwartaal van 2014 gestegen met 9,3 procent in vergelijking met het eerste kwartaal van 2014. Dat blijkt uit de twintigste editie van de Transport Market Monitor, uitgevoerd door Transporeon en Capgemini.

Prijs- en dieselindex 

Volgens de opstellers van het rapport zijn er nog meer opvallende resultaten te zien. Zo ligt de prijsindex nu6 procent lager dan het indexniveau van het tweede kwartaal van 2013 (index 100.6) en steeg de dieselindex in het tweede kwartaal naar 101.5 (+ 0,5 procent).

Rest van het jaar 

Sinds 2010 schommelt de transportprijsindex gemiddeld tussen de 100 en 102, met uitzondering van de seizoensgebonden dip in het eerste kwartaal van elk jaar. Transporeon en Capgemini verwachten voor de rest van het jaar een geringe verhoging van de transportprijsindex.

Transport Market Monitor

De Transport Market Monitor van Transporeon en Capgemini Consulting is een kwartaalpublicatie over de dynamiek van de transportmarkt. De index is gebaseerd op het logistieke platform Transporeon, dat verladers en vervoerders met elkaar in contact brengt voor het dagelijks uitzetten en aannemen van opdrachten. Gegevens uit dit platform worden anoniem door Capgemini Consulting geanalyseerd voor de indexcijfers.

Meer informatie over de Transport Market Monitor