04-06-2013  Het treinverkeer van naar en via Centraal Europa ondervindt op dit moment ernstige hinder van wateroverlast. Hevige regenval heeft in Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië geleid tot overstromingen. Als gevolg daarvan zijn diverse spoorlijnen in Zuid-Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië niet te gebruiken. Dat meldt spoorbedrijf DB Schenker.

Aardverschuiving

In Zwitserland is verder als gevolg van een aardverschuiving de route via de Gotthardtunnel niet te gebruiken waardoor treinverkeer van en naar Italië gebruik moet maken van alternatieve routes.

Maatregelen

Het hoogste punt van de rivieren in Centraal Europa is nog niet bereikt. Autoriteiten houden rekening met verdere overlaste en zelfs evacuaties. DB Schenker Rail heeft maatregelen getroffen om een onbeheersbare situatie te voorkomen. Zo geldt er een aannamestop voor wagenladingen via Basel. Ook wordt er geen vervoer aangenomen met bestemmingen in Oostenrijk. Er moet rekening worden gehouden met verdere beperkingen als gevolg van wateroverlast, aldus het bedrijf.