16-12-2015  Rijkswaterstaat deed gisteravond melding van een storing van de Botlekbrug. Het was de 50e storing sinds de opening van de brug op 12 juli.

Geen uitwijkmogelijkheden

‘De treurige mijlpaal van vijftig storingen aan de Botlekbrug is reden om bedrijven uitwijkmogelijkheden te bieden die ze vooralsnog niet hebben’, stelt EVO. Bedrijven die gevaarlijke stoffen vervoeren, mogen namelijk niet uitwijken naar de Botlektunnel. In plaats daarvan moeten zij ruim honderd kilometer omrijden via Noord-Brabant.

Schade en vertraging

Daardoor lijden bedrijven die bijvoorbeeld bedrijven die zuurstof vervoeren voor ziekenhuizen, helium voor neonverlichting of gasflessen voor loodgieters, schilders en dakdekkers produceren, veel schade. Ook het scheepvaartverkeer ondervindt geregeld vertraging door de storingen.

Botlektunnel

Volgens EVO loopt de schade inmiddels in de tonnen. De organisatie stelt daarom voor om het vervoer van gevaarlijke stoffen door de Botlektunnel toe te staan, onder een lagere snelheid en eventueel in colonne. Omdat Rijkswaterstaat dit vooralsnog afwijst, rijden bedrijven nu vooral over B-wegen.

Bekijk de storingkalender