Trump: heffingen auto's EU stap dichterbij

Amerikaanse overheid rondt onderzoek naar heffingen op auto's uit EU af.

27-6-2018  Er kan spoedig actie ondernomen worden tegen de import van auto’s uit de EU, nu de overheid van de VS haar onderzoek naar hogere heffingen bijna gereed heeft. Dit liet de Amerikaanse president Trump gisteren weten op Twitter.

Volgens Trump hebben Europese autofabrikanten lang geprofiteerd van de Verenigde Staten in de vorm van handelsbarrières en tarieven. Trump wil deze rimpels binnenkort “gladstrijken”. Afgelopen vrijdag dreigde Trump al met een importheffing van 20 procent op Europese auto's. Als uit onderzoek van de Amerikaanse overheid blijkt dat de import van buitenlandse auto's een gevaar voor de nationale veiligheid inhoudt, zou dit reden zijn om de Amerikaanse markt te beschermen.

evofenedex wil graag dat minister Kaag van buitenlandse handel en handelscommissaris Malmström van de Europese Unie, zich er in Washington hard voor blijven maken een daadwerkelijk negatief besluit over de importheffing van de Amerikaanse president te voorkomen. "Deze strategie is als een neerwaartse spiraal”, aldus directeur Bart Jan Koopman. “Aan beide kanten van de oceaan betalen mensen straks de rekening. Het raakt productiemedewerkers en managers in de fabriek, maar ook bedrijven die handelen met de auto-industrie. Dit spel kent geen winnaars en moet daarom zo snel mogelijk stoppen. Daar moeten zowel de Europese Unie als ons kabinet vol op inzetten."

Onze ledenadviseur Alice
Contact

Vragen over internationaal ondernemen?

Alice en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder