Twee op de drie hoeft tachograaf niet te gebruiken

29-04-2015  In maart dit jaar is er een wijziging doorgevoerd met betrekking tot vrijstellingen voor de tachograaf. EVO heeft vanaf deze periode ruim zeshonderd keer het verzoek gekregen om uit te zoeken of de tachograaf verplicht is. De cijfers die dit onderzoek heeft opgeleverd tonen aan dat ongeveer 65 procent van de bedrijven de tachograaf uiteindelijk niet hoeft te gebruiken.

Uitsluitsel

De EVO tachograafvrijstellingscheck maakt het voor bedrijven met een bestelauto met aanhangwagen of lichte bedrijfsauto duidelijk of men de tachograaf moet gebruiken of niet.

Met de tachograaf vrijstellingscheck krijgen bedrijven binnen enkele werkdagen uitsluitsel of de vrijstelling voor hen nog van toepassing is. In de afgelopen tien weken heeft EVO meer dan zeshonderd vrijstellingschecks doorgelopen voor leden en niet-leden om voor hen de gevolgen van de wetgeving volledig duidelijk te maken. Deze dienst is gratis en voor alle bedrijven te gebruiken.

35% geen vrijstelling

Uit de meest recente checks blijkt dat in bijna 35 procent van de gevallen men de tachograaf toch moet gebruiken. Sommige bedrijven kunnen door andere planning of inzet van het wagenpark toch onder deze verplichting uitkomen. Lukt dit niet, dan moet een bedrijf investeren in een tachograaf. Het niet hebben van een tachograaf, terwijl dit wel verplicht is, kan tot boetes van duizenden euro’s leiden. EVO biedt graag een helpende hand. Meer informatie over de tachograaf en andere vervoer gerelateerde onderwerpen komen uitgebreid aan bod op de Dag van het Eigen Vervoer, op woensdag 24 juni in Zoetermeer.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder