Twee weken werkzaamheden aan Merwedebrug

Nu repareren moet voorkomen dat schades door vermoeiing van het staal verergeren

11-07-2019  Komende twee weken vinden er reparatiewerkzaamheden plaats aan de Merwedebrug (A27). Van maandag 15 tot en met donderdag 18 juli is de rechterrijstrook op de baan naar Utrecht dagelijks van 21.00 tot 05.00 uur gesloten. Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 juli sluit de rechterrijstrook richting Breda op dezelfde tijden. In beide gevallen blijft de linkerrijstrook beschikbaar. De reparaties bestaan met name uit laswerkzaamheden aan de onderzijde van de brug. Op een enkele locatie is ook reparatiewerk aan de bovenzijde van het brugdek nodig.

De in 1961 geopende Merwedebrug is onderhevig aan slijtage door vermoeiing van het staal. Naar aanleiding van de calamiteit in 2016 wordt de brug intensiever geïnspecteerd en daar waar nodig gerepareerd, tot de uiteindelijke vervanging in het project A27 Houten — Hooipolder.

Bij reguliere inspecties is recent een aantal vermoeiingsschades ontdekt die gerepareerd moeten worden, laat Rijkswaterstaat weten. “Het gaat om reparaties aan het brugdek van het beweegbare deel, ofwel de klep, van de Merwedebrug. Door nu op korte termijn reparaties uit te voeren voorkomen we dat de schades verergeren. Daarnaast voorkomen we hiermee het ontstaan van grote hinder voor de (vaar)weggebruikers op de A27 en de omliggende regio.”

Op de vaarweg blijft de hinder ook beperkt tot een stremming van de doorgang onder de beweegbare brug tijdens de werkzaamheden. De vaargeul onder de vaste brug blijft beschikbaar voor de scheepvaart. De (vaar)weggebruikers zullen hierover worden geïnformeerd via de gebruikelijke informatiekanalen.

Beeld: Rijkswaterstaat.nl.

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder