13-09-2011  Gisteren werd in Utrecht de Cargohopper II in gebruik genomen. Het is een aanvulling op de Cargohopper die al 2,5 jaar pakketten in de Utrechtse binnenstad aflevert.

De nieuwe Cargohopper is een 9 meter lange trekker/trailer, die geschikt is voor het vervoer van pallets en rolcontainers.

Grotere actieradius

Het trekkende voertuig is van Alké, die ook leverancier is van Cargohopper I. De nieuwe Alké XT rijdt sneller, mag meer trekken en heeft een grotere actieradius. Dat betekent dat Cargohopper nu ook de buitenwijken van Utrecht en de omliggende plaatsen kan bevoorraden.

Zonnecellen

De zonnecellen zijn geïntegreerd in het lichtdoorlatende glazen trailerdak en leveren per vierkante meter oppervlak 22 procent meer energie dan de panelen die op de Cargohopper I zijn gebruikt. Cargohopper II is door eigenaar Hoek Transport ontwikkeld in samenwerking met Divaco Benelux en SolarCar International.

Lean and green

Cargohopper won samen met de gemeente Utrecht de prestigieuze Nationale Distributie Award 2009 voor het beste binnenstad distributieconcept van Nederland. Dit jaar kregen zowel de gemeente Utrecht als Hoek Transport de ‘Lean and green’-award uitgereikt van het Connektprogramma Duurzame Logistiek.