15-10-2013  Tweede Kamerlid Betty de Boer heeft een werkbezoek gebracht aan Sabic in Geleen. Sabic is het op een na grootste chemische bedrijf van de wereld en voor Zuid-Limburg een belangrijke werkgever. Het werkbezoek was een initiatief van EVO.

Veiligheid

De Boer is woordvoerder voor de VVD op het gebied van binnenvaart, zeevaart en spoorvervoer. Zij liet zich door medewerkers van Sabic voorlichten over specifieke verladersvraagstukken bij deze transportmodaliteiten. Vooral de grote aandacht die het bedrijf heeft voor veiligheid werd uitvoerig belicht, waarbij uiteraard ook werd ingegaan op Basisnet, dat vooral van invloed is op het spoorvervoer.

Sluizen

Sabic-medewerkers benadrukten het belang van een 24/7 bediening van de sluizen op de Maasroute door te wijzen op de continue productie van Sabic, die noodzakelijk is omdat het elke keer miljoenen euro’s zou kosten om installaties steeds te moeten stilzetten. Grondstoffen opslaan voor een buffervoorraad is ook niet mogelijk door de ontoereikende milieuvergunningen.

De Boer liet weten het werkbezoek uitermate nuttig te hebben gevonden.