Uitbreiding A1 Oost is begonnen:hinder vanaf 10 mei

Wegwerkzaamheden uitbreiding A1 Apeldoorn - Azelo.

7-5-2019  Rijkswaterstaat is begonnen met de uitbreiding van de snelweg A1 Oost. Tussen Apeldoorn en het knooppunt Azelo krijgt de weg er tussen 2019 en 2025 rijstroken bij. In 2019 en 2020 wordt de verbreding uitgevoerd tussen Twello en Deventer, de weg gaat daar van twee naar vier rijstroken. Tussen Deventer-Oost en Rijssen komen twee keer drie rijstroken.

De werkzaamheden leveren hinder voor het wegverkeer op. Vanaf 10 mei tot en met december van dit jaar zijn er tussen Bathmen en Deventer oost - dus in westelijke richting - maar twee versmalde rijstroken beschikbaar. Vanaf juli gaat dat ook gelden in oostelijke richting. De rijstroken zijn verlegd en versmald en er geldt een maximum snelheid van 90 kilometer per uur. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd tot dertig minuten. Ook is er een inhaalverbod voor vrachtauto’s. In de factsheet staat meer informatie.


De uitbreiding van de A1 in Oost-Nederland is een lang gekoesterde wens, waar we ons door stevige lobby hard voor hebben gemaakt in het verleden. Onlangs gaf minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat al het startschot voor de uitbreiding.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder