14-05-2013  De Erasmus Universiteit en de organisatoren van het NKIT roepen ervaren heftruckchauffeurs op om tijdens het Nederlands Kampioenschap Intern Transport (NKIT) mee te doen aan een experiment om de relatie te onderzoeken tussen rijvaardigheid, veiligheid, energieverbruik en prestatie.

Titel

De 17e editie van het Nederlands Kampioenschap Intern Transport wordt op 15 juni gehouden bij DHL in Bergen op Zoom. Zo’n 60 heftruckchauffeurs nemen het die dag tegen elkaar op in de strijd om de titel ‘Veiligste heftruckchauffeur’.

Testritten

Heftruckchauffeurs kunnen die dag zelf een aantal testritten maken op verschillende soorten trucks. De testritten vinden parallel aan de NKIT kampioenschappen plaats, in hetzelfde magazijn.

Los van kampioenschap

De universiteit roept ervaren chauffeurs op mee te doen, ook als zij niet aan het kampioenschap willen deelnemen. Elke deelnemer doet twee verschillende tests van ongeveer 10 minuten en wordt gevraagd een vragenlijst in te vullen.

Aanmelden

Chauffeurs wordt gevraagd om mee te doen en zo een bijdrage te leveren aan de wetenschap. Zij kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen aan info@bmwt.nl.