Utrecht gaat over op kentekenherkenningscamera’s

De afsluiting voor voertuigen in het voetgangersgebied en venstertijden veranderen

14-11-2017 Om de binnenstad van Utrecht voor haar inwoners en bezoekers zo prettig en gezond mogelijk te houden wil de gemeente Utrecht zo min mogelijk auto's in het voetgangersgebied. Daarom wordt per januari 2018 de afsluiting voor voertuigen veranderd.

Maatregelen

Het gaat om de volgende maatregelen (alleen geldend buiten de venstertijden):

  1. Een automatische paal met kenteken-herkenning op het Vredenburg (ter hoogte van Coolcat). De paal gaat alleen naar beneden als er een ontheffing is;
  2. Kenteken-herkenningscamera’s aan het begin van de Lange Elisabethstraat en op de hoek van het Oudkerkhof (stadhuis). Een langsrijdende voertuig wordt gecontroleerd op een ontheffing.
  3. Nieuwe handbediende rood-witte paaltjes. Alleen ontheffinghouders die via één van deze locaties het gebied in of uit gaan krijgen een sleutel/tag. Ze moeten daarvoor wel een goede reden hebben.

Zichtbaar

De komende tijd zijn hiervan al voorbereidingen zichtbaar, bijvoorbeeld op het Vredenburg. Vanaf deze week wordt de automatische paal getest, de paal staat buiten de venstertijden daardoor voorlopig altijd omhoog, voor ieder voertuig.

Venstertijden

evofenedex heeft bereikt dat per 1 januari 2018 de venstertijden worden uitgebreid.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder