16-11-2016  Het UWV publiceert een halfjaarlijkse kansberoepenlijst. Dit is een lijst van enkele honderden functies en/of beroepen waar momenteel in het bedrijfsleven veel vraag naar is of waar in de komende jaren veel vraag naar wordt verwacht.

Logistiek groeit

Naast de logistieke planner en heftruckchauffeur wordt er ook een groei verwacht van de vraag naar onder andere expeditiemedewerkers en vrachtwagenchauffeurs. Werkzoekenden die ingeschreven staan bij het UWV komen in aanmerking om gebruik te maken van een scholingvoucher.

Scholingsvoucher

De scholingsvoucher voor werkzoekenden is een subsidie voor een opleiding of voor het bekostigen van een traject voor het behalen van een ervaringscertificaat. Deelnemers  kunnen de scholingsvoucher gebruiken voor één of meerdere opleidingen in hetzelfde vakgebied. Bij goedkeuring is de maximale vergoeding per persoon 2.500 euro.

Ondersteuning

EVO is contractpartner van het UWV en leidt regelmatig werkzoekenden op die dan makkelijker aan de slag kunnen in een logistieke werkomgeving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de opleiding Bewust veilig werken met de heftruck of transportplanner. De scholingsvouchers zijn bij het UWV verkrijgbaar en zijn niet ingewikkeld om in te vullen. De kandidaat vult zijn persoonlijke gegevens in (deel 1) en EVO vult deze aan met de gegevens van EVO als opleidingsinstituut met daarin opgenomen de benodigde gegevens van de gewenste opleiding (deel 2).  De kandidaat ontvangt het formulier retour van EVO en kan daarmee de opleidingsvraag indienen bij het UWV.

Na goedkeuring keert het UWV de opleidingskosten uit aan de kandidaat en kan de kandidaat zich bij EVO inschrijven. Indien een kandidaat problemen ondervindt met het invullen van het formulier biedt de EVO-cursusadministratie een helpende hand.