Valeo, Bosch en Albert Heijn in race voor Prijs Veiligste Magazijn

Naast een prijs voor grote magazijnen wordt er in 2020 weer een prijs uitgereikt voor kleine, veilige magazijnen.

09-09-2019  De Prijs Veiligste Magazijn kent vanaf komende editie weer een categorie kleine magazijnen. De afgelopen edities werd die categorie nog geschrapt. Smurfit Kappa Zedek en Synerlogic dingen in deze categorie mee naar de prijs van brons, zilver en goud. Voor het eremetaal in de categorie grote magazijnen zijn Valeo Service, Bosch Thermotechniek en Albert Heijn genomineerd. De prijzen worden uitgereikt tijdens De Dag van het Magazijn op 6 februari.

Werken in een veilig magazijn is ontzettend belangrijk, want het is een voorwaarde voor bedrijven die maatschappelijk verantwoord willen ondernemen en grote waarde hechten aan duurzaamheid. Een magazijn is veilig als alle medewerkers na afloop van hun werkdag tevreden en gezond thuiskomen en de volgende dag weer met plezier aan de slag gaan. Maar een veilig magazijn betekent ook dat goederen zonder schade en zonder verstoringen in het logistieke proces hun eindbestemming bereiken.

Jurybezoek

De jury bezoekt in oktober de genomineerde bedrijven. Op basis van hun bevindingen bepalen zij, onder leiding van prof.dr.ir. René de Koster van de Erasmus Universiteit Rotterdam, de uitslag van de Prijs Veiligste Magazijn. Zij kunnen een bronzen, zilveren of gouden prijs toekennen, waaraan respectievelijk een geldbedrag van 500, 750 en 1000 euro is gekoppeld.

De Prijs Veiligste Magazijn is door BMWT, evofenedex en Tempo-Team ingesteld om de veiligheid in de logistiek een extra impuls te geven. Op 6 februari 2020 wordt de prijs voor de veertiende keer uitgereikt tijdens De Dag van het Magazijn. Meer informatie over dit evenement is te vinden op www.hetveiligstemagazijn.nl.