Informatiebijeenkomst op 30 september van 11.00 tot 12.00 uur

2 minuten

09-08-2021  Je hebt het vast al gehoord: begin volgend jaar wordt het huidige douaneaangiftesysteem AGS omgezet naar DMS. Begin 2022 klinkt misschien ver weg, maar in de wereld van automatisering is dat morgen al. Daarom vraagt deze verandering nu al om een aantal acties. De overgang van AGS naar DMS houdt meer in dan een aangepast pakket van je softwareleverancier. Je zult zelf ook initiatief moeten nemen. Welke acties zijn er precies nodig? Dat leggen we je graag uit tijdens een digitale informatiebijeenkomst op 30 september van 11.00 tot 12.00 uur.

De overgang naar DMS vraagt bijvoorbeeld om budget en extra tijd van medewerkers en kennispartners, zoals softwareleveranciers en eventuele consultants. De ervaring leert dat het reserveren van een budget vaak vroeg in het najaar plaatsvindt. Hierop wil je vast snel anticiperen. Zeker omdat een budgetaanvraag om een stevige onderbouwing vraagt.

Ook zijn waarschijnlijk nieuwe koppelingen met andere systemen noodzakelijk. Hiervoor is het belangrijk dat je weet wat je wilt. Maar denk ook aan overleg met jouw ketenpartners die de informatie moeten aanleveren die je nodig hebt voor de DMS-aangifte. Verder moet je wellicht nieuwe vergunningen bij de douane aanvragen.

Praktische tips  

Op donderdag 30 september van 11.00 tot 12.00 uur nemen Beurtvaartadres en evofenedex je tijdens een webinar mee in dit proces. Je krijgt praktische tips over de routekaart naar een succesvolle implementatie. Verder krijg je inzicht in hoe ingrijpend het proces voor jouw bedrijf is. Voor elke stap krijg je handvatten aangereikt, zodat je goed beslagen ten ijs komt. De bijeenkomst richt zich vooral op bedrijven die beschikken over een entrepotvergunning of andere niet-periodieke aangiftes.

Save the date

Sprekers tijdens deze bijeenkomst zijn: Godfried Smit, Manager European Affairs bij evofenedex en Ridvan Taci, Business Unit Manager import en export bij Beurtvaartadres.

Noteer 30 september alvast in de agenda. Begin september is het definitieve programma bekend. Houd onze website goed in de gaten of meld je nu alvast aan.

Onze ledenadviseur Evert-Jan
Contact

Vragen over internationaal ondernemen?

Evert-Jan en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder