30-11-2012  Over twee weken wordt Van Keulen Hout en Bouwmaterialen in Amsterdam-Noord voor de eerste keer over water bevoorraad. Donderdag 13 december arriveert een schip met 700 pallets gipskarton, wat gelijk staat aan 35 trailers.

Nautisch

Met het aangekondigde initiatief hoopt Veerman de ogen van industrie en gemeente te openen. Van Keulen mag van de gemeente een eigen loswal aan het IJ niet gebruiken. Gebruik van de loswal zou volgens Haven Amsterdam nautisch gevaarlijk zijn, omdat schepen uit de Mercuriushaven richting IJmuiden ‘uit de bocht zouden kunnen vliegen'.

De Belgische leverancier Gyproc, Bureau Voorlichting Binnenvaart, binnenvaartcoöperatie PTC en JoGo Shipping zijn bij de voorbereiding van het transport betrokken.

Blue Road

Directeur John Veerman wil met binnenvaart inhaken op de introductie van The Blue Road door Bureau Binnenvaart. ‘Deze manier van transport naar de hoofdstad zal én moét de toekomst worden'. Amsterdam slibt dicht en binnen 20 jaar krijgt Nederland te maken met een enorm tekort aan vrachtwagenchauffeurs.’