25-11-2012  De Kangoo Z.E., de 100 procent elektrische bestelauto van Renault, is verkozen tot ‘Van of the year 2012’. Deze onderscheiding wordt toegekend door een jury van 22 Europese bestelautojournalisten. Het is de eerste keer dat een elektrische auto het wint van mededingende bedrijfsauto’s met een verbrandingsmotor.

Milieu

Volgens de jury maakt Renault het met de Kangoo Z.E. het aanbod elektrische auto’s toegankelijk voor de bestelautorijders in Europa. De auto levert een grote bijdrage aan het milieu, wat op dit moment één van de grootste problemen is bij het goederentransport over de weg’, aldus juryvooorzitter Pieter Wieman.

Batterij onder de vloer

De Kangoo Z.E. is de eerste 100 procent elektrische bestelauto die volledig door een constructeur in de fabriek wordt geproduceerd. Door de plaatsing van de batterij onder de vloer, behoudt de Kangoo Z.E. hetzelfde laadvermogen en dezelfde afmetingen als de versie met verbrandingsmotor.

Kosten

De elektrische bestelauto staat nu bij de Nederlandse Renault Z.E.-dealers, vanaf 20.000 euro exclusief btw. De batterij kan worden gehuurd vanaf 72 euro per maand voor 36 maanden en een maximum jaarkilometrage van 10.000.