Vanaf 1 juli: tol op de Duitse Bundesstrassen

Voor veel Nederlandse transportondernemers heeft deze maatregel betekenis

15-06-2018  Met ingang van 1 juli, dat is al over ruim twee weken, wordt op de Bundesstrassen – de Duitse provinciale wegen - ook tol geheven voor het vrachtverkeer. De maatregel gaat gelden voor 50.000 kilometer aan Bundesstrassen, wat zo ongeveer het hele netwerk betreft.

Dit betekent dat voor vrachtauto’s met een maximum toegestane massa van 7,5 ton en hoger, naast voor de autosnelwegen, ook op de B-wegen tol moet worden betaald. Voor veel Nederlandse transportondernemers heeft deze maatregel betekenis; met name bedrijven die veel in de grensstreek rijden en daardoor gebruik van de Autobahnen kunnen vermijden, kunnen straks niet meer om de tolheffing heen. Ook zij zullen dus tolkastjes in hun voertuigen moeten aanbrengen. DKV Euro Service is onze partner en levert deze tolkastjes. Leden van de vereniging kunnen met korting gebruik maken van de diensten van DKV Euro Service.

Op de Bundesstrassen zijn de bestaande Autobahntarieven van toepassing (zie de landeninformatie Duitsland). Vanaf 1 januari 2019 zullen andere toltarieven gaan gelden op de Duitse wegen.

 

Onze ledenadviseur Peter
Contact

Vragen over landeninformatie?

Peter en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder