Terechte aandacht voor werkomstandigheden chauffeurs

Leestijd 1 minuut

18-11-2020  Sinds de uitbraak van het coronavirus blijkt hoe belangrijk transport van goederen is om Nederland draaiend te houden. Goederen bestemd voor onder andere winkels en ziekenhuizen vinden via de weg hun plaats van bestemming. Dat zal straks met het coronavaccin niet anders zijn. Het is dan ook terecht dat de overheid wegtransport als vitaal onderdeel van de economie heeft bestempeld. Wegtransport kan niet zonder gemotiveerde chauffeurs en die motivatie moet uiteraard ook blijven.

Protocol

evofenedex is een van de initiatiefnemers van het protocol ‘Veilig en gezond doorwerken’ voor de transport en logistiek. In dit protocol staat onder meer dat er toiletruimte beschikbaar moet zijn voor bezoekende chauffeurs en dat deze intensiever gereinigd moet worden. Wij hebben dit protocol actief bij onze leden onder de aandacht gebracht. Veel leden van evofenedex hebben aangegeven blij te zijn met dit protocol en deze ook na te leven.

Een speciale wachtruimte voor chauffeurs.
Een speciale wachtruimte voor chauffeurs.

evofenedex-leden die chauffeurs ontvangen voor het laden en lossen van goederen onderkennen het belang van goede werkomstandigheden voor deze beroepsgroep, zeker in deze coronatijd. Het is dan ook goed te constateren dat velen van hen extra toiletruimte hebben, overdekte wachtruimte ter beschikking stellen en de chauffeurs voorzien van een kopje koffie of een kleine snack. Leden geven aan dat ze chauffeurs hetzelfde warme welkom willen geven als ze gewend zijn, en dat ze zelfs iets meer doen vanwege deze vreemde tijden én vanuit het besef dat chauffeurs van cruciaal belang zijn voor Nederland en voor de verlader in het bijzonder.

Campagne ‘een schoon toilet voor iedereen’

Vorige week startte Transport en Logistiek Nederland een campagne waarmee zij expliciet aandacht vraagt voor een schoon toilet voor chauffeurs. evofenedex ondersteunt deze campagne. Gezien de huidige situatie is het goed dat, als aanvulling op het protocol, hieraan extra aandacht wordt gegeven.

Rogier evofenedex
Contact

Vragen over corona?

Rogier helpt je graag verder