Veel hinder verwacht bij werkzaamheden Wantijbrug

Wantijbrug afgesloten van 20 januari tot 3 april 2020

8-1-2020  De Wantijbrug (N3) bij Dordrecht is van 20 januari tot 3 april 2020 afgesloten voor auto’s en vrachtauto’s vanwege renovatiewerkzaamheden. De twee beweegbare delen van de brug vertonen vermoeiingsverschijnselen door het toegenomen verkeer dat over de brug rijdt. Ook de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties zijn aan het einde van hun technische levensduur. Het verkeer moet ongeveer 15 minuten omrijden via de A15 en A16. Voor het wegvervoer van gevaarlijke stoffen geldt een andere route en is de extra reistijd ongeveer 30 tot 45 minuten. Rijkswaterstaat doet er samen met de gemeenten alles aan om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken, waaronder het instellen van omleidingsroutes.

Vervoer gevaarlijke stoffen

Transporten met gevaarlijke stoffen mogen in veel gevallen niet via de Drechttunnel (A16) uitwijken. Dit is een categorie C tunnel, wat betekent dat vervoer met gevaarlijke stoffen die voor deze tunnel verboden zijn om moet rijden via bijvoorbeeld Gorinchem. Het hangt er vanaf wat je vervoert of je er wel of niet doorheen mag.
Rijkswaterstaat geeft aan dat het onzeker is of de omleidingsroutes op tijd in de navigatiesystemen van het vervoer met gevaarlijke stoffen staan. Het niet op tijd zien van de borden of het niet juist functioneren van deze systemen zijn geen uitsluitingsgronden voor het plegen van een overtreding. De boete voor de chauffeur is 500 euro en voor de vervoerder, als hij niet actief naar zijn personeel heeft gecommuniceerd, nog eens 1600 euro extra. Er wordt actief gehandhaafd gedurende de hele periode. evofenedex raadt aan om goed de vervoerder en de chauffeur hierover te informeren.

In de factsheet van Rijkswaterstaat staat meer informatie en advies voor weggebruikers.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder