Veel onduidelijkheid over vrachttaks

Kamerleden hebben maar liefst 232 vragen gesteld.

30-01-2019  De Tweede Kamer heeft nog veel vragen over de plannen voor een vrachtautoheffing. Onlangs werd het algemeen overleg tussen de Tweede Kamer en minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Milieu) uitgesteld, omdat diverse Kamerleden behoefte hadden aan een schriftelijke vragenronde voorafgaand aan het debat. Dat bleek niet voor niets; om het dossier vrachtttaks beter te kunnen doorgronden zijn er door de Kamerleden maar liefst 232 vragen gesteld.

De minister denkt enkele weken nodig te hebben voor de beantwoording van deze waslijst. Als alle antwoorden binnen zijn, dragen ze bij aan de inhoudelijke verdieping van het Kamerdebat, dat gepland staat op woensdag 6 maart.

Wij zijn geen voorstander van een vrachtautoheffing, maar dringen aan op een systeem van betalen naar gebruik voor alle weggebruikers. Desalniettemin werken wij, samen met ketenpartners Transport en Logistiek Nederland en Vereniging Eigen Rijders Nederland,  constructief samen met het ministerie, om de besluitvorming en invoering zorgvuldig te laten verlopen.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder