04-06-2013  De band tussen het logistieke mbo-onderwijs en het logistieke bedrijfsleven moet flink worden versterkt. Om dit te bereiken, hebben veertien mbo-scholen en het logistieke bedrijfsleven dinsdag een convenant gesloten voor de komende vier jaar.

Personeel

De transportsector en de sector logistiek verwachten in de toekomst een tekort aan goed opgeleid personeel. Daarom moet ervoor worden gezorgd dat er straks voldoende gemotiveerde jongeren in de sector aan de slag gaan en afstudeerders snel een passende baan kunnen vinden in een logistiek bedrijf

Om het onderwijs en het bedrijfsleven optimaal op elkaar te laten aansluiten, is het convenant ‘Mbo Kennisakkoord Logistiek’ getekend. De logistieke sector wordt steeds complexer en technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Logistiek personeel moet over steeds meer kennis en vaardigheden beschikken.

Samenwerking

De samenwerking betekent onder meer dat docenten worden geprofessionaliseerd, de samenwerking in de onderwijskolom wordt versterkt en de interesse bij jongeren wordt gewekt in logistieke opleidingen.

Het kennisakkoord is een samenwerking tussen Transport en Logistiek Nederland (TLN), verladersorganisatie EVO, VTL Kenniscentrum Transport en Logistiek, Bedrijfstakgroep Transport en Logistiek, de MBO Raad en de veertien mbo-scholen: Alfa College, Deltion College, Graafschap College, Gilde Opleidingen, Noorderpoort, Nova College, ROC A12, ROC Aventus, ROC Midden Nederland, ROC Nijmegen, ROC Tilburg, ROC van Amsterdam, ROC van Twente en STC Group.