Veilig parkeren en ontkoppelen met TruckBreak

Plaats gegarandeerd door reserveringssysteem

06-12-2018  Verladers en vervoerders kunnen sinds kort gebruikmaken van TruckBreak, een netwerk van locaties in Nederland waar chauffeurs hun vrachtauto kortstondig kunnen parkeren of ontkoppelen om bijvoorbeeld met een gedeelte ervan naar een klant in het stadscentrum te rijden, of naar een klant waar de lzv niet kan komen.

Het TruckBreak-reserveringssysteem is ontwikkeld door ons, TLN en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, in samenwerking met verladers en vervoerders.

Overzichtelijke kaart

Met behulp van een overzichtelijke kaart kan een planner bepalen wat een geschikte TruckBreak-locatie is en hier vervolgens ruimte reserveren. Daardoor is de TruckBreak-plek gegarandeerd. Aanbieders van TruckBreak hebben bovendien grip op wie ze wanneer toelaten tot het eigen terrein. Op diverse TruckBreak-locaties zijn ook aanvullende faciliteiten beschikbaar, zoals laadstroom voor de koelmotor en de mogelijkheid om veilig te overnachten. Deze faciliteiten worden in het reserveringssysteem per locatie aangegeven.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder