20-12-2011  Het Havenbedrijf Rotterdam investeert ruim 4 miljoen euro in de aanleg en exploitatie van drie bewaakte full service parkeercentra voor vrachtwagenchauffeurs die in de haven moeten overnachten. Het gaat om twee parkings in de Botlek en een in de Waalhaven. In totaal komen er 268 parkeerplaatsen bij. Als alles volgens planning verloopt, zijn de nieuwe voorzieningen beschikbaar vanaf 1 juli 2012.

Voorzieningen

Behalve van basisvoorzieningen als douches, wc’s, hekken, verlichting, cameratoezicht en een wachtruimte, krijgen de parkings wifi, stroom voor koelmotoren en regelmatige schoonmaak. De truckparkings zijn 365 dagen per jaar en 24 uur per dag toegankelijk. Verblijf is overdag gratis, ’s nachts kost het 1 euro per uur, met een maximum van 10 euro.

Veilig

Diefstal van vrachtauto’s en lading veroorzaakt in Nederland jaarlijks 350 miljoen euro schade. Ook de Rotterdamse haven heeft hiermee te maken; soms moeten chauffeurs in het gebied wachten of zelfs overnachten. Met de drie nieuwe bewaakte truckparkings biedt het Havenbedrijf chauffeurs meer veiligheid.