09-05-2017  Charles Willemsen is changemanager en ervaart dat veiligheid op de werkvloer vaak niet iets is dat als onderwerp op tafel ligt binnen de directiekamer. “En dat is vreemd”, vindt hij, “aangezien we het hier wel over de allerbelangrijkste zaak hebben; namelijk de waarde van een mensenleven.”

Één van de oorzaken van deze omissie is het stellen van de verkeerde prioriteiten. Willemsen verduidelijkt: “Bij veel bedrijven draait het dagelijks om maar één ding; het resultaat onder de streep. Doordat leidinggevenden daar te veel energie in steken, verliezen zij andere belangrijke zaken nogal eens uit het oog. En dat kan tot heel gevaarlijke situaties leiden.”

Brandje

Willemsen spreekt uit eigen ervaring. Als leidinggevende was hij betrokken bij diverse incidenten op de werkvloer, zowel minder ernstige als ernstige. “Op een dag hadden wij een fabrieksbrandje. Dat veroorzaakte weer een storing van de lift. Nou was het goed dat wij dat brandje snel onder controle te hebben, want wat bleek? Er zaten twee mensen vast in de lift. Je moet er niet aan denken dat de brand niet goed te blussen was geweest.”

Oefenen

Door het incidentje beseft Willemsen zich hoe slecht hij en zijn collega’s waren voorbereid op een rampsituatie. “Wij waren volledig gecertificeerd. Maar ik zag dat als puntje bij paaltje kwam, wij van helemaal niks wisten. Zo was het procedure dat bij een brand iedereen naar de opstelplaatsen moest rennen, maar niemand wist waar die opstelplaatsen waren.” Het incident opent de ogen van Willemsen, die in de tijd erna vol inzet op een verbetering van de situatie. “Dat bleek geen gemakkelijke opgave. Het betekende dat wij verbeterplannen gingen schrijven en vervolgens oefenen en testen. Pas na anderhalf jaar oefenen bleek dat iedereen in een simulatie met de brandweer wist wat hij moest doen.”

Verkeerde cultuur

Serieus werk maken van veiligheid op de werkvloer is volgens Willemsen dan ook geen kwestie van een waarschuwingsbordje ophangen. “Jammer genoeg zijn maar weinig leidinggevenden doordrongen van de noodzaak hiervan. In veel bedrijven is er sprake van een verkeerde cultuur. Daar denken ze: ach, bij ons gebeurt dat toch nooit. En veiligheidsadviseur schrijven ze daar met een z.”

Charles Willemsen was op de Dag van de Gevaarlijke Stoffen op 17 mei spreker tijdens een sessie met de veelzeggende naam ‘Hoe overtuig je de directie en stel je een business case samen. Geinteresseerden kunnen hier de presentatie downloaden.